Wariant I
(czas trwania bankietu do 3 godzin)
Obiad
Zupa
II danie (2 szt mięsa/os.)
ciasto różne na kloszach
koszt 135 zł / osoba
(dodatkowo tort + 15 zł/os.; dodatkowo lody + 15 zł/os.)
Wariant II
(czas trwania bankietu do 4 godzin)
Przystawka
przystawka przed obiadem (3 rodzaje)
Obiad
Zupa
II danie (2 szt mięsa/os.)
ciasto różne na kloszach
tort lub lody
koszt 165 zł / osoba
Wariant III
(czas trwania bankietu do 6 godzin)
Obiad
Zupa
II danie (2 szt mięsa/os.)
ciasto różne na kloszach
tort lub lody
zimne zakąski po obiedzie i deserach (6 rodzajów)
koszt 205 zł / osoba
koszt 215 zł / osoba z dodatkowym daniem ciepłym (zupa)
Wariant IV
(przyjęcie trwające do 8 godzin)
Obiad
Zupa
II danie (2 szt mięsa/os.)
ciasto różne na kloszach
tort i lody
zimne zakąski po obiedzie i deserach (8 rodzajów)
Drugie danie gorące (Strognow z polędwicy wołowej z kluskami półfrancuskimi i sałatką z buraków)
koszt 300 zł / osoba
Wariant I
Wariant II
Wariant III
Wariant IV
Zimne przystawki
Rybne
- Śledzie w oleju / śledź w śmietanie
- Półmisek ryb: łosoś marynowany w koprze z sosem miodowo-gorczycowym, roladka z pstrąga, pstrąg marynowany w słodko-kwaśnej zalewie
Mięsne
- Tatar wołowy z cebulką, marynowaną papryką i pieczarkami
- Pasztet tradycyjny z żurawiną
- Półmisek mięs: rolada drobiowa z kurczakiem i rodzynkami, roladka z polędwiczki wieprzowej, plastry rostbefu marynowane w ziołach
Sałatki
- Sałatka z rukoli z serem pleśniowym, orzechami i sosem balsamicznym
- Sałatka ze świeżego szpinaku z kozim serem i boczkiem
- Sałatka z buraka i mango
- Sałatka grecka
- Sałatka z kurczakiem, orzechami i ananasem
- Sałatka jarzynowa garnirowana
Inne
- Carpaccio z buraka z orzechami nerkowca, gruszką i fetą
Dodatki
- Ogórek kiszony, chrzan, masło, pieczywo różne
Zupy (jedna do wyboru)
- Rosół z makaronem
- Barszcz czerwony z uszkami
- Zupa krem
Danie wegetariańskie
- Boczniaki panierowane w panko z czarnuszką w asyście grillowanej cukinii podane z sosem pomidorowo-paprykowym
Danie wegańskie
- Falafel z cieciorki i kukurydzy na sosie pomidorowym z cukinią, cebulą, chipsem z jarmużu, posypany serem wegańskim Prosociano
Dla dzieci
- Nuggetsy z kurczaka z frytkami i surówką z marchewki
- Kotlet devoalille z frytkami i surówką z marchewki
Desery
- *Pateria ciast różnych (ok. 4 rodzaje) np. Ciasteczka z kremem i konfiturą z czarnej porzeczki, babeczki z budyniem, sernik, szarlotka, ciasto z bezą i orzechami
- *Tort (wybieramy jeden rodzaj): Śmietanowy z malinami / Cherry z wiśniami
- *Lody: Waniliowe torciki lodowe z owocami
Zimne zakąski
Rybne
- Śledzie w oleju / śledź w śmietanie
- Półmisek ryb: łosoś marynowany w koprze z sosem miodowo-gorczycowym, roladka z pstrąga, pstrąg marynowany w słodko-kwaśnej zalewie
Mięsne
- Tatar wołowy z cebulką, marynowaną papryką i pieczarkami
- Pasztet tradycyjny z żurawiną
- Półmisek mięs: rolada drobiowa z kurczakiem i rodzynkami, roladka z polędwiczki wieprzowej, plastry rostbefu marynowane w ziołach
Sałatki
- Sałatka z rukoli z serem pleśniowym, orzechami i sosem balsamicznym
- Sałatka ze świeżego szpinaku z kozim serem i boczkiem
- Sałatka z buraka i mango
- Sałatka grecka
- Sałatka z kurczakiem, orzechami i ananasem
- Sałatka jarzynowa garnirowana
Inne
- Carpaccio z buraka z orzechami nerkowca, gruszką i fetą
Dodatki
- Ogórek kiszony, chrzan, masło, pieczywo różne
Mięsa obiadowe (trzy do wyboru)
Drób
- Kaczka faszerowana w sosie własnym z jabłkami
- Kotlet devolaille z piersi kurczaka
- Filet z kurczaka w otulinie z boczku nadziewany szpinakiem i warzywami na sosie bazyliowym
- Sakiewka z kurczaka z suszonymi pomidorami i fetą
Wieprzowina
- Polędwiczka nadziewana grzybami na sosie borowikowym
- Karczek pieczony w sosie grzybowym
- Bryzol z pieczarkami
Wołowina
- Bitki wołowe w sosie własnym
Możliwość rozszerzenia menu o dodatkowe danie rybne/mięsne:
- Łosoś na sosie limonkowym (porcja 100 g = 25 zł)
- Poliki wołowe z warzywami korzeniowymi (porcja 100 g = 25 zł)
Dodatki do mięs
(po dwa do wyboru)
- ziemniaki z wody
- ziemniaki opiekane
- frytki
- kluski półfrancuskie
- kopytka
(po dwa do wyboru)
- surówki różne
- warzywa gotowane
- kapusta zasmażana
Dania ciepłe w trakcie bankietu
- Barszczyk z pasztecikiem lub żurek z białą kiełbasą lub flaki wołowe
Dodatkowo
We wszystkich wariantach: woda z cytryną, soki: pomarańczowy i jabłkowy, kawa z expresu i herbata w cenie. Dodatkowo płatne napoje gazowane: Coca-cola, Fanta, Sprite / 12 zł / 0,5 l
We wszystkich wariantach możliwość rozszerzenia menu:
- o owoce (patera dla 10 osób koszt 100 zł) / deskę serów (dla 6 osób koszt 130 zł)
- *serwis tortu (jeśli tort jest dostarczony od Państwa) + 8 zł/osoba do całości rachunku
- *przedłużenie bankietu o każdą dodatkową godzinę + 250 zł do całości rachunku
- * Dzieci (3-10 lat) 65% ceny; dzieci (0-3 lat) – płacimy tylko jeśli coś dla nich zamawiamy
- Wódka Wyborowa 65 zł/ 0,5l; Wódka Finlandia 85 zł/0,5l;
- Wino białe bankietowe: Conquesta Chardonnay 60 zł/0,75l.;
- Wino czerwone bankietowe: Conquesta Cabernet Sauvignon 60 zł/0,75l.;
- Wino musujące Frederic Chopin 60 zł/0,75l.; Wino musujące Prosecco 80 zł/0,75l.