Menu Bankietowe

Wariant I
(czas trwania bankietu do 3 godzin)
Obiad

Zupa
II danie (2 szt mięsa/os.)
ciasto różne na kloszach

koszt 135 zł / osoba

(dodatkowo tort + 15 zł/os.; dodatkowo lody + 15 zł/os.)
Wariant II
(czas trwania bankietu do 4 godzin)
Przystawka

przystawka przed obiadem (3 rodzaje)

Obiad

Zupa
II danie (2 szt mięsa/os.)
ciasto różne na kloszach
tort lub lody

koszt 165 zł / osoba
Wariant III
(czas trwania bankietu do 6 godzin)
Obiad

Zupa
II danie (2 szt mięsa/os.)
ciasto różne na kloszach
tort lub lody
zimne zakąski po obiedzie i deserach (6 rodzajów)

koszt 205 zł / osoba
koszt 215 zł / osoba z dodatkowym daniem ciepłym (zupa)
Wariant IV
(przyjęcie trwające do 8 godzin)
Obiad

Zupa
II danie (2 szt mięsa/os.)
ciasto różne na kloszach
tort i lody
zimne zakąski po obiedzie i deserach (8 rodzajów)
Drugie danie gorące (Strognow z polędwicy wołowej z kluskami półfrancuskimi i sałatką z buraków)

koszt 300 zł / osoba

Wariant I

Wariant II

Wariant III

Wariant IV

Zimne przystawki
Rybne
  • Śledzie w oleju / śledź w śmietanie
  • Półmisek ryb: łosoś marynowany w koprze z sosem miodowo-gorczycowym, roladka z pstrąga, pstrąg marynowany w słodko-kwaśnej zalewie
Mięsne
  • Tatar wołowy z cebulką, marynowaną papryką i pieczarkami
  • Pasztet tradycyjny z żurawiną
  • Półmisek mięs: rolada drobiowa z kurczakiem i rodzynkami, roladka z polędwiczki wieprzowej, plastry rostbefu marynowane w ziołach
Sałatki
  • Sałatka z rukoli z serem pleśniowym, orzechami i sosem balsamicznym
  • Sałatka ze świeżego szpinaku z kozim serem i boczkiem
  • Sałatka z buraka i mango
  • Sałatka grecka
  • Sałatka z kurczakiem, orzechami i ananasem
  • Sałatka jarzynowa garnirowana
Inne
  • Carpaccio z buraka z orzechami nerkowca, gruszką i fetą
Dodatki
  • Ogórek kiszony, chrzan, masło, pieczywo różne
* Możliwość rozszerzenia o dodatkową zimną zakąskę/przystawkę: Carpaccio wołowe z kaparami, marynowanym czosnkiem, kurkami i serem grana padano (15 zł/osoba)
Zupy (jedna do wyboru)
  • Rosół z makaronem
  • Barszcz czerwony z uszkami
  • Zupa krem
Danie wegetariańskie
  • Boczniaki panierowane w panko z czarnuszką w asyście grillowanej cukinii podane z sosem pomidorowo-paprykowym
Danie wegańskie
  • Falafel z cieciorki i kukurydzy na sosie pomidorowym z cukinią, cebulą, chipsem z jarmużu, posypany serem wegańskim Prosociano
Dla dzieci
  • Nuggetsy z kurczaka z frytkami i surówką z marchewki
  • Kotlet devoalille z frytkami i surówką z marchewki
Desery
  • *Pateria ciast różnych (ok. 4 rodzaje) np. Ciasteczka z kremem i konfiturą z czarnej porzeczki, babeczki z budyniem, sernik, szarlotka, ciasto z bezą i orzechami
  • *Tort (wybieramy jeden rodzaj): Śmietanowy z malinami / Cherry z wiśniami
  • *Lody: Waniliowe torciki lodowe z owocami
*Ciasta i torty powstają w oparciu o sprawdzone receptury, wyłącznie z naturalnych produktów. Do ich przygotowywania wykorzystujemy m.in. prawdziwe masło, jaja, śmietanę czy mąkę, pochodzące od lokalnych dostawców.
Zimne zakąski
Rybne
  • Śledzie w oleju / śledź w śmietanie
  • Półmisek ryb: łosoś marynowany w koprze z sosem miodowo-gorczycowym, roladka z pstrąga, pstrąg marynowany w słodko-kwaśnej zalewie
Mięsne
  • Tatar wołowy z cebulką, marynowaną papryką i pieczarkami
  • Pasztet tradycyjny z żurawiną
  • Półmisek mięs: rolada drobiowa z kurczakiem i rodzynkami, roladka z polędwiczki wieprzowej, plastry rostbefu marynowane w ziołach
Sałatki
  • Sałatka z rukoli z serem pleśniowym, orzechami i sosem balsamicznym
  • Sałatka ze świeżego szpinaku z kozim serem i boczkiem
  • Sałatka z buraka i mango
  • Sałatka grecka
  • Sałatka z kurczakiem, orzechami i ananasem
  • Sałatka jarzynowa garnirowana
Inne
  • Carpaccio z buraka z orzechami nerkowca, gruszką i fetą
Dodatki
  • Ogórek kiszony, chrzan, masło, pieczywo różne
* Możliwość rozszerzenia o dodatkową zimną zakąskę/przystawkę: Carpaccio wołowe z kaparami, marynowanym czosnkiem, kurkami i serem grana padano (15 zł/osoba)
Mięsa obiadowe (trzy do wyboru)
Drób
  • Kaczka faszerowana w sosie własnym z jabłkami
  • Kotlet devolaille z piersi kurczaka
  • Filet z kurczaka w otulinie z boczku nadziewany szpinakiem i warzywami na sosie bazyliowym
  • Sakiewka z kurczaka z suszonymi pomidorami i fetą
Wieprzowina
  • Polędwiczka nadziewana grzybami na sosie borowikowym
  • Karczek pieczony w sosie grzybowym
  • Bryzol z pieczarkami
Wołowina
  • Bitki wołowe w sosie własnym

Możliwość rozszerzenia menu o dodatkowe danie rybne/mięsne:

  • Łosoś na sosie limonkowym (porcja 100 g = 25 zł)
  • Poliki wołowe z warzywami korzeniowymi (porcja 100 g = 25 zł)
Dodatki do mięs
(po dwa do wyboru)
  • ziemniaki z wody
  • ziemniaki opiekane
  • frytki
  • kluski półfrancuskie
  • kopytka
(po dwa do wyboru)
  • surówki różne
  • warzywa gotowane
  • kapusta zasmażana
* Możliwość rozszerzenia także o trzeci rodzaj dodatku koszt 5 zł/osoba
Dania ciepłe w trakcie bankietu
  • Barszczyk z pasztecikiem lub żurek z białą kiełbasą lub flaki wołowe
Dodatkowo
We wszystkich wariantach: woda z cytryną, soki: pomarańczowy i jabłkowy, kawa z expresu i herbata w cenie. Dodatkowo płatne napoje gazowane: Coca-cola, Fanta, Sprite /  12 zł / 0,5 l We wszystkich wariantach możliwość rozszerzenia menu:
  • o owoce (patera dla 10 osób koszt 100 zł) / deskę serów (dla 6 osób koszt 130 zł)
  • *serwis tortu (jeśli tort jest dostarczony od Państwa) + 8 zł/osoba do całości rachunku
  • *przedłużenie bankietu o każdą dodatkową godzinę + 250 zł do całości rachunku
  • * Dzieci (3-10 lat) 65% ceny; dzieci (0-3 lat) – płacimy tylko jeśli coś dla nich zamawiamy
Alkohol dodatkowo płatny:
  • Wódka Wyborowa 65 zł/ 0,5l; Wódka Finlandia 85 zł/0,5l;
  • Wino białe bankietowe: Conquesta Chardonnay 60 zł/0,75l.;
  • Wino czerwone bankietowe: Conquesta Cabernet Sauvignon 60 zł/0,75l.;
  • Wino musujące Frederic Chopin 60 zł/0,75l.; Wino musujące Prosecco 80 zł/0,75l.
  *W wariancie IV możliwość wniesienia własnego alkoholu za dodatkową opłatą 15 zł/os. W pozostałych wariantach nie ma możliwości wniesienia własnego alkoholu