Menu Restauracyjne

Przystawki zimne
Tatar wołowy
z cebulką, marynowaną papryką i żółtkiem jaja przepiórczego

42.00 zł

Carpaccio wołowe
z kaparami, marynowanym czosnkiem, kurkami i serem grana padano

46.00 zł

Łosoś marynowany
w soli morskiej, koprze i cytrusach z sosem miodowo gorczycowym

40.00 zł

Przystawki gorące

Krewetki (10 szt.)
smażone na maśle z czosnkiem podane na bukiecie sałat z sosem czosnkowym

68.00 zł

Szparagi
duszone na maśle z białym winem i parmezanem

29.00 zł

Sałatki

Wiosenna sałatka
ze smażonymi na maśle boczniakami i szparagami

48.00 zł

Sałatka z pieczonym łososiem
cytrusami i pomarańczowym winegret

64.00 zł

* wszystkie przystawki i sałatki podajemy z bagietką / w wersji bezglutenowej bez bagietki
Dania wegańskie

Falafel z ciecierzycy, edamame i groszku w buraczanej panierce
podany z papryką, cukinią, boczniakami i szalotką w pomidorach z chrustem z pora i serem Grana Padano

44.00 zł

Dla dzieci

Delikatne polędwiczki z kurczaka 
w chrupiącej panierce z frytkami i surówką z marchewki

32.00 zł

Polędwiczka z kurczaka sous-vide ze smażonymi na maśle kluseczkami gnocchi i mini marchewką

32.00 zł

Pierogi na słodko
faszerowane serem lub jabłkiem (5 sztuk)

25.00 zł

Lody rzemieślnicze
oreo i truskawka (2 gałki), bita śmietana i owoce

22.00 zł

Zupy

Czernina
z łazankami

30.00 zł

Rosół z wiejskiej kury i kaczki z makaronem lub z kołdunami

22.00 zł
26.00 zł

Pomidorowa ze świeżych pomidorów z makaronem lub ryżem

24.00 zł

Barszczyk czerwony z pasztecikiem lub z uszkami

24.00 zł
26.00 zł

Krem ze szparagów
podany ze śmietaną crème fraiche i oliwą z czosnku niedźwiedziego 

32.00 zł

Makarony

Fettuccine a’le nerosmażone na oliwie z oliwek z czosnkiem świeżą czuszką i krewetkami podane z parmezanem w aromacie świeżych ziół

68.00 zł

Tagliatelle szpinakowew sosie śmietanowym z czosnkiem niedźwiedzim,  szparagami, pancettą i parmezanem (w wersji wegetariańskiej bez pancetty)

48.00 zł

Pierogi

Pierogi na słodko
z serem lub jabłkiem

38.00 zł

Pierogi na słono
z mięsem lub ruskie z boczkiem

38.00 zł

Dania rybne

Filet z halibutasmażony na maśle z nori, podany z makaronem linguine, szpinakiem, czosnkiem i sosem z muli

80.00 zł

Pstrąg z Zielenicy
pieczony w ziołach z frytkami i mixem sałat z winogronem i cytrusowym winegretem

66.00 zł

Dania mięsne

Kotlet De Volaille

z frytkami i mizerią lub zestawem surówek

46.00 zł

Polędwiczka sous videpodana na puree z zielonego groszku z czosnkiem niedźwiedzim ze szparagami i młodą marchewką smażoną na maśle z sosem demi-glace, musem z rabarbaru i chrupką z tapioki

68.00 zł

Poliki wołowe
z kaszą gryczaną i sałatką z buraków

64.00 zł

Panierowany schab z kością smażony na smalcu podany z ziemniakami z koprem i kapustą zasmażaną

58.00 zł

Cielęcina duszona z suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym podana z kluskami półfrancuskimi i bukietem sałat z winegret

78.00 zł

Steki
Rib eye steak stek z antrykotu (300g – 315g)

99.00 zł

Stek wołowy z polędwicy argentyńskiej (220g – 240g)

109.00 zł

Dodatki do steka

Frytki

14.00 zł

Ziemniaki w skórkach z ziołami

14.00 zł

Mix sałat z sosem winegret

14.00 zł

Warzywa z patelni

14.00 zł

Desery

Rabarbar pod kruszonką
z gałką lodów śmietankowych

24.00 zł

Panna Cotta z musem malinowym i owocami

18.00 zł

Beza z kremem kawowym i musem z czarnej porzeczki

28.00 zł

Lody rzemieślniczemascarpone z bezą i maliną, czekolada z wiśnią (3 gałki), bita śmietana i owoce

30.00 zł

Przy rezerwacji od 8 osób (dorosłych) doliczany jest serwis w wysokości 10 % rachunku.