Menu Restauracyjne

Przystawki zimne
Tatar wołowy
z cebulką, marynowaną papryką i żółtkiem jaja przepiórczego

40.00 zł

Carpaccio wołowe
z kaparami, marynowanym czosnkiem, kurkami i serem grana padano

44.00 zł

Łosoś marynowany
w soli morskiej, koprze i cytrusach z sosem miodowo gorczycowym

36.00 zł

Przystawki gorące
Krewetki (10 szt.) smażone na maśle z czosnkiem podane na bukiecie sałat z sosem czosnkowym

66.00 zł

Sałatki

Sałatka Cesar
z kurczakiem

39.00 zł

Sałatka z pieczonym łososiem
cytrusami i pomarańczowym winegret

64.00 zł

* wszystkie przystawki i sałatki podajemy z bagietką / w wersji bezglutenowej bez bagietki
Dania wegańskie

Pieczony kalafior
w pikantnej marynacie z prażonym sezamem podany na musie z avocado z miętą

42.00 zł
Dla dzieci

Delikatne polędwiczki z kurczaka 
w chrupiącej panierce z frytkami i surówką z marchewki

32.00 zł

Polędwiczka z kurczaka sous-vide ze smażonymi na maśle kluseczkami gnocchi i mini marchewką

32.00 zł

Pierogi na słodko
faszerowane serem lub jabłkiem (5 sztuk)

20.00 zł

Lody rzemieślnicze
oreo i truskawka (2 gałki), bita śmietana i owoce

22.00 zł

Zupy

Czernina
z łazankami

28.00 zł

Rosół z wiejskiej kury i kaczki z makaronem lub z kołdunami

20.00 zł
26.00 zł

Pomidorowa ze świeżych pomidorów z makaronem lub ryżem

22.00 zł

Barszczyk czerwony z pasztecikiem lub z uszkami

22.00 zł
24.00 zł

Krem z dyni
z prażonymi pestkami dyni i słonecznika

26.00 zł

Makarony

Papardelle
z borowikami, czosnkiem i tymiankiem w kremowym sosie z serem Grana Padano

45.00 zł

Fettuccine a’le nero smażone na oliwie z oliwek z czosnkiem świeżą czuszką i krewetkami podane z parmezanem w aromacie świeżych ziół
66.00 zł
Pierogi

Pierogi na słodko
z serem lub jabłkiem

34.00 zł

Pierogi na słono
z mięsem lub ruskie z boczkiem

34.00 zł

Dania rybne
Smażony halibut na puree z pasternaku z sosem śmietanowym z cytrusami, kalafiorem romanesco, fasolką edamame i brokułem
69.00 zł

Pstrąg z Zielenicy
pieczony w ziołach z frytkami i mixem sałat z winogronem i cytrusowym winegretem

64.00 zł

Dania mięsne
Kotlet De Volaille z frytkami i mizerią lub zestawem surówek
44.00 zł

Poliki wołowe
z pampuchą z marynowaną cebulką, ogórkiem, rukolą, sosem BBQ i smażonymi na maśle warzywami korzeniowymi

64.00 zł

Panierowany schab z kością smażony na smalcu podany z ziemniakami z koprem i kapustą zasmażaną
56.00 zł
Cielęcina duszona z suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym podana z kluskami półfrancuskimi i bukietem sałat z winegret

76.00 zł

Steki
Rib eye steak stek z antrykotu (300g – 315g)

89.00 zł

Stek wołowy z polędwicy argentyńskiej (220g – 240g)

99.00 zł

Dodatki do steka
Frytki
12.00 zł
Ziemniaki w skórkach z ziołami
12.00 zł
Mix sałat z winegretem

14.00 zł

Desery

Panna Cotta
z musem malinowym i owocami

18.00 zł

Beza z kremem kawowym i musem z czarnej porzeczki

28.00 zł

Lody rzemieślnicze
mascarpone z bezą i malinami, czekolada z wiśnią, whisky (3 gałki), bita śmietana i owoce

30.00 zł

Przy rezerwacji od 8 osób (dorosłych) doliczany jest serwis w wysokości 10 % rachunku.