Restauracja Willa Impresja - menu

Przystawki zimne

Tatar wołowy z cebulką, marynowaną papryką i żółtkiem jaja przepiórczego    36 zł
Carpaccio wołowe z kaparami, marynowanym czosnkiem i serem granda padano     38 zł
Łosoś marynowany w soli morskiej, koprze i cytrusach z sosem miodowo gorczycowym     28 zł

Przystawki gorące

Krewetki (10 szt.) smażone na maśle z czosnkiem podane na bukiecie sałat z sosem czosnkowym     69 zł

Sałatki

Sałatka z grillowanym kurczakiem i bekonem na sałatach z warzywami    38 zł
Sałatka z grillowanym łososiem, cytrusami i pomarańczowym winegret    44 zł
Burratta podana na sałatach z malinowym sosem winegret w towarzystwie prażonych orzechów nerkowca, borówek i moreli z nutą rozmarynu    38 zł

* wszystkie przystawki i sałatki podajemy z bagietką / w wersji bezglutenowej bez bagietki

Zupy

Czarnina z łazankami    26 zł
Krem z cukinii z ziołowymi grzankami     22 zł
Rosół z wiejskiej kury i kaczki z makaronem lub z kołdunami    18 zł / 22 zł
Pomidorowa ze świeżych pomidorów z makaronem lub ryżem     18 zł
Barszczyk czerwony z pasztecikiem lub z uszkami     18 zł / 20 zł

Makarony

Fettuccine a’le nero smażone na oliwie z oliwek z czosnkiem świeżą czuszką i krewetkami podane z parmezanem w aromacie świeżych ziół    64 zł

Pierogi

Pierogi na słodko z serem lub borówką    30 zł
Pierogi na słono z mięsem lub ruskie z boczkiem    30 zł

Dania rybne

Filet z sandacza na sosie cytrynowo-porowym w asyście pappardelle z cukinii i marchewki z tymiankiem podany z ryżem basmati   68 zł
Pstrąg z Zielenicy pieczony w ziołach z frytkami i mixem sałat z winogronem i cytrusowym winegretem    62 zł

Dania mięsne

Kotlet De Volaille z frytkami i mizerią lub zestawem surówek     39 zł
Polędwiczka sous-vide podana na sosie jeżynowym z młodymi warzywami, kurkami i kasztanami smażonymi na maśle w asyście gratin ziemniaczanego    56 zł
Panierowany schab z kością smażony na smalcu podany z ziemniakami z koprem i kapustą zasmażaną     46 zł
Cielęcina duszona z suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym podana z kluskami półfrancuskimi i bukietem sałat z winegret     68 zł
*
Rib eye steak – stek z antrykotu (300 g – 315 g)*     75 zł
Stek z polędwicy wołowej (220 g – 240 g)*    65 zł
Dodatki do steka:
Frytki stekowe 10 zł / Frytki z batatów   14 zł
Mix sałat z winegretem 12 zł / Marchewki z parmezanem   14 zł

*masło ziołowe i sosy do steka: Barbecue i Chimichurri

Dania wegańskie

Falafel z cieciorki i kukurydzy na sosie pomidorowym z cukinią, cebulą, chipsem z jarmużu,
posypany serem wegańskim Prosociano     40 zł

Dla dzieci

Nuggetsy z kurczaka z frytkami i surówką z marchewki     28 zł
Polędwiczka z kurczaka sous-vide ze smażonymi na maśle kluseczkami gnocchi i mini marchewką    30 zł
Pierogi na słodko faszerowane serem lub borówkami (5 sztuk)   18 zł

Desery

Semifreddo z borówkami i chrupką z białej czekolady  25 zł
Beza z kremem kawowym i musem z czarnej porzeczki    25 zł
Lody (3 gałki) z bitą śmietaną i owocami     25 zł