Restauracja Willa Impresja - menu

Menu „niecodzienne”

W sobotę i niedzielę zapraszamy na…

Pieczeń cielęcą w sosie własnym z pampuchami nadziewanymi owocami i kapustą zasmażaną     47 zł
Kaczkę pieczoną podaną z żurawiną i jabłkami z kluskami półfrancuskimi i sałatką z buraczków     44 zł

Przystawki zimne

Tatar wołowy z cebulką, marynowaną papryką i żółtkiem jaja przepiórczego    32 zł
Carpaccio wołowe z kaparami, marynowanym czosnkiem i serem granda padano     36 zł
Łosoś marynowany w soli morskiej, koprze i cytrusach z sosem miodowo gorczycowym     28 zł

Przystawki gorące

Krewetki smażone na maśle z czosnkiem podane na bukiecie sałat z sosem czosnkowym     66 zł

Sałatki

Sałatka z wołowiną, kurkami i malinowym winegretem    40 zł
Sałatka z grillowanym łososiem, cytrusami i pomarańczowym winegret    40 zł

* wszystkie przystawki i sałatki podajemy z grzankami

Zupy

Krem z cukinii z prażonymi migdałami  22 zł
Czarnina z łazankami     24 zł
Rosół z wiejskiej kury i kaczki z makaronem lub z kołdunami    18 zł
Pomidorowa ze świeżych pomidorów z makaronem lub ryżem     18 zł
Barszczyk czerwony z pasztecikiem lub z uszkami     18 zł

Makaron

Fettuccine a’le nero smażone na oliwie z oliwek z czosnkiem świeżą czuszką i krewetkami podane z parmezanem w aromacie świeżych ziół    54 zł

Pierogi

Pierogi na słodko z serem lub jabłkiem    30 zł
Pierogi na słono z mięsem lub ruskie z boczkiem    30 zł

Dania rybne

Halibut podany na puree z zielonego groszku ze smażonymi na maśle warzywami i ziemniakami     59 zł
Łosoś z pieca podany z komosą ryżową na kremowym sosie z pomidorami i smażonym na maśle kalafiorem romanesco i salsefia    62 zł

Dania mięsne

Kotlet De Volaille z frytkami i mizerią lub zestawem surówek     38 zł
Polędwiczka sous vide na sosie porto z konfiturą z czarnej porzeczki podana na kaszotto z pęczaku i smażoną na maśle fasolką    48 zł
Panierowany schab z kością smażony na smalcu podany z ziemniakami z koprem i kapustą zasmażaną     45 zł
Cielęcina duszona z suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym podana z kluskami półfrancuskimi i bukietem sałat z winegret     66 zł
Stek z polędwicy wołowej z pieczonymi ziemniaczkami w mundurkach podany z warzywami grillowanymi i sosem pieprzowym lub barbecue      82 zł

Dania wegańskie

Falafel z cieciorki i kukurydzy na sosie pomidorowym z cukinią, cebulą, chipsem z jarmużu,
posypany serem wegańskim Prosociano     38 zł

Dla dzieci

Nuggetsy z kurczaka z frytkami i surówką z marchewki     24 zł
Pierogi na słodko faszerowane serem lub jabłkami (5 sztuk)    20 zł

Desery

Beza z kremem kawowym i musem z czarnej porzeczki    24 zł
Lody (3 gałki) z bitą śmietaną i owocami     24 zł