Restauracja Willa Impresja - menu

Przystawki zimne

Tatar wołowy z cebulką, marynowaną papryką i żółtkiem jaja przepiórczego    36 zł
Carpaccio wołowe z kaparami, marynowanym czosnkiem, kurkami i serem grana padano     40 zł
Łosoś marynowany w soli morskiej, koprze i cytrusach z sosem miodowo gorczycowym     32 zł

Przystawki gorące

Szparagi duszone na maśle z białym winem i parmezanem    29 zł
Krewetki (10 szt.) smażone na maśle z czosnkiem podane na bukiecie sałat z sosem czosnkowym     64 zł

Sałatki

Wiosenna sałatka ze smażonymi na maśle boczniakami i szparagami    39 zł
Sałatka z pieczonym łososiem, cytrusami i pomarańczowym winegret    46 zł

* wszystkie przystawki i sałatki podajemy z bagietką / w wersji bezglutenowej bez bagietki

Zupy

Czarnina z łazankami    26 zł
Krem ze szparagów podany z grzankami i śmietaną crème fraiche    29 zł
Rosół z wiejskiej kury i kaczki z makaronem lub z kołdunami    18 zł / 24 zł
Pomidorowa ze świeżych pomidorów z makaronem lub ryżem     20 zł
Barszczyk czerwony z pasztecikiem lub z uszkami     20 zł / 22 zł

Makarony

Tagliatelle szpinakowe w sosie śmietanowym z czosnkiem niedźwiedzim, szparagami, pancettą i parmezanem (w wersji wegetariańskiej bez pancetty)   39 zł
Fettuccine a’le nero smażone na oliwie z oliwek z czosnkiem świeżą czuszką i krewetkami podane z parmezanem w aromacie świeżych ziół    66 zł

Pierogi

Pierogi na słodko z serem lub borówką    34 zł
Pierogi na słono z mięsem lub ruskie z boczkiem    34 zł

Dania rybne

Smażony halibut na puree z pasternaku z sosem śmietanowym z cytrusami, kalafiorem romanesco, fasolką edamame i brokułem   69 zł
Pstrąg z Zielenicy pieczony w ziołach z frytkami i mixem sałat z winogronem i cytrusowym winegretem    64 zł

Dania mięsne

Kotlet De Volaille z frytkami i mizerią lub zestawem surówek     44 zł
Polędwiczka wieprzowa sous-vide na puree z zielonego groszku z sosem demi z tymiankiem i cydrem podana z arancini z gorgonzolą,
żelem z rabarbaru, szparagami i młodą marchewką smażoną na maśle  65 zł
Panierowany schab z kością smażony na smalcu podany z ziemniakami z koprem i kapustą zasmażaną     56 zł
Cielęcina duszona z suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym podana z kluskami półfrancuskimi i bukietem sałat z winegret     74 zł
*
Rib eye steak – stek z antrykotu (300 g – 315 g)*     85 zł
Stek wołowy z polędwicy argentyńskiej (220 g – 240 g)*    95 zł
Dodatki do steka:
Frytki 12 zł / Ziemniaki w skórkach z ziłami   12 zł
Mix sałat z winegretem 12 zł / Szparagi smażone na maśle z parmezanem   18 zł

*masło ziołowe i sosy do steka: Barbecue i Chimichurri

Dania wegetariańskie

Boczniaki panierowane w panko z czarnuszką w asyście grillowanej cukinii podane z sosem pomidorowo-paprykowym    42 zł

Dla dzieci

Nuggetsy z kurczaka z frytkami i surówką z marchewki     30 zł
Polędwiczka z kurczaka sous-vide ze smażonymi na maśle kluseczkami gnocchi i mini marchewką    30 zł
Pierogi na słodko faszerowane serem lub borówkami (5 sztuk)   20 zł

Desery

Rabarbar pod kruszonką z gałką lodów cynamonowych    22 zł
Beza z kremem kawowym i musem z czarnej porzeczki    26 zł
Lody (3 gałki) z bitą śmietaną i owocami     26 zł