Restauracja Willa Impresja - menu
Przystawki zimne
Tatar wołowy z cebulką, marynowaną papryką i żółtkiem jaja przepiórczego 36 zł
Carpaccio wołowe z kaparami, marynowanym czosnkiem i serem granda padano 38 zł
Łosoś marynowany w soli morskiej, koprze i cytrusach z sosem miodowo gorczycowym 28 zł
Przystawki gorące
Krewetki (10 szt.) smażone na maśle z czosnkiem podane na bukiecie sałat z sosem czosnkowym 69 zł
Sałatki
Sałatka z grillowanym kurczakiem i bekonem na sałatach z warzywami 38 zł
Sałatka z grillowanym łososiem, cytrusami i pomarańczowym winegret 44 zł
Burratta podana na sałatach z malinowym sosem winegret w towarzystwie prażonych orzechów nerkowca, borówek i moreli z nutą rozmarynu 38 zł
* wszystkie przystawki i sałatki podajemy z bagietką / w wersji bezglutenowej bez bagietki
Zupy
Czarnina z łazankami 26 zł
Krem z cukinii z ziołowymi grzankami 22 zł
Rosół z wiejskiej kury i kaczki z makaronem lub z kołdunami 18 zł / 22 zł
Pomidorowa ze świeżych pomidorów z makaronem lub ryżem 18 zł
Barszczyk czerwony z pasztecikiem lub z uszkami 18 zł / 20 zł
Makarony
Fettuccine a’le nero smażone na oliwie z oliwek z czosnkiem świeżą czuszką i krewetkami podane z parmezanem w aromacie świeżych ziół 64 zł
Pierogi
Pierogi na słodko z serem lub borówką 30 zł
Pierogi na słono z mięsem lub ruskie z boczkiem 30 zł
Dania rybne
Filet z sandacza na sosie cytrynowo-porowym w asyście pappardelle z cukinii i marchewki z tymiankiem podany z ryżem basmati 68 zł
Pstrąg z Zielenicy pieczony w ziołach z frytkami i mixem sałat z winogronem i cytrusowym winegretem 62 zł
Dania mięsne
Kotlet De Volaille z frytkami i mizerią lub zestawem surówek 39 zł
Polędwiczka sous-vide podana na sosie jeżynowym z młodymi warzywami, kurkami i kasztanami smażonymi na maśle w asyście gratin ziemniaczanego 56 zł
Panierowany schab z kością smażony na smalcu podany z ziemniakami z koprem i kapustą zasmażaną 46 zł
Cielęcina duszona z suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym podana z kluskami półfrancuskimi i bukietem sałat z winegret 68 zł
*
Rib eye steak – stek z antrykotu (300 g – 315 g)* 75 zł
Stek z polędwicy wołowej (220 g – 240 g)* 65 zł
Dodatki do steka:
Frytki stekowe 10 zł / Frytki z batatów 14 zł
Mix sałat z winegretem 12 zł / Marchewki z parmezanem 14 zł
*masło ziołowe i sosy do steka: Barbecue i Chimichurri
Dania wegańskie
Falafel z cieciorki i kukurydzy na sosie pomidorowym z cukinią, cebulą, chipsem z jarmużu,
posypany serem wegańskim Prosociano 40 zł
Dla dzieci
Nuggetsy z kurczaka z frytkami i surówką z marchewki 28 zł
Polędwiczka z kurczaka sous-vide ze smażonymi na maśle kluseczkami gnocchi i mini marchewką 30 zł
Pierogi na słodko faszerowane serem lub borówkami (5 sztuk) 18 zł
Desery
Semifreddo z borówkami i chrupką z białej czekolady 25 zł
Beza z kremem kawowym i musem z czarnej porzeczki 25 zł
Lody (3 gałki) z bitą śmietaną i owocami 25 zł