Bankiet - menu

Zupy (wybieramy jedną)

Rosół z makaronem
Barszczyk czerwony z uszkami
Zupa krem

Mięsa obiadowe: (wybieramy 3 rodzaje)

Drób
Kaczka faszerowana w sosie własnym z jabłkami
Kotlet devolaille z piersi kurczaka
Filet z kurczaka w otulinie z boczku nadziewany szpinakiem i warzywami na sosie bazyliowym
Sakiewka z kurczaka z suszonymi pomidorami i fetą

Wieprzowina
Polędwiczka nadziewana grzybami na sosie borowikowym
Karczek pieczony w sosie kurkowym
Kotlet schabowy

Wołowina
Duszone policzki wołowe
Bitki wołowe w sosie własnym

Ryby
Morszczuk na sosie cytrynowo-porowym

Możliwość rozszerzenia menu o dodatkowe danie rybne
Filet z sandacza na pappardelle z cukinii i marchewki z tymiankiem (porcja 100 g = 25 zł)
Łosoś na sosie limonkowym (porcja 100 g = 25 zł)

Dodatki do mięs
Wybieramy dwa rodzaje: ziemniaki z wody, ziemniaki opiekane, frytki, kluski półfrancuskie
Wybieramy dwa rodzaje: surówki różne, warzywa gotowane, kapusta zasmażana

Danie wegetariańskie
Boczniaki panierowane w panko z czarnuszką w asyście grillowanej cukinii podane z sosem pomidorowo-paprykowym

Danie wegańskie
Falafel z cieciorki i kukurydzy na sosie pomidorowym z cukinią, cebulą, chipsem z jarmużu, posypany serem wegańskim Prosociano

Dla dzieci
Nuggetsy z kurczaka/ Kotlet devoalille z frytkami i surówką z marchewki
Polędwiczka z kurczaka sous-vide ze smażonymi na maśle kluseczkami gnocchi i mini marchewką

Desery

Waniliowe torciki lodowe z owocami
Patera ciast różnych (ok. 4 rodzaje, np. ciasteczka z kremem i konfiturą z czarnej porzeczki, babeczki z budyniem, sernik, szarlotka, ciasto królewiec)
Tort (wybieramy jeden rodzaj: śmietanowy z malinami, cherry, Oreo, cytrynowy, czekoladowy)

Zimne zakąski

Rybne
Śledzie w oleju / śledź w śmietanie
Półmisek ryb: łosoś marynowany w koprze z sosem miodowo-gorczycowym, roladka z pstrąga, pstrąg marynowany w słodko-kwaśnej zalewie

Mięsne
Tatar wołowy
Carpaccio wołowe
Pasztet tradycyjny z żurawiną
Półmisek mięs: rolada drobiowa z kurczakiem i rodzynkami, roladka z polędwiczki wieprzowej, plastry rostbefu marynowane w ziołach

Sałatki
Sałatka z rukoli z serem pleśniowym, orzechami i sosem balsamicznym
Sałatka ze świeżego szpinaku z kozim serem i boczkiem
Sałatka z buraka i mango
Sałatka grecka
Sałatka z kurczakiem, orzechami i ananasem
Sałatka jarzynowa garnirowana

Dodatki
Ogórek kiszony, chrzan, masło, pieczywo różne

Dania ciepłe w trakcie bankietu

Barszczyk z pasztecikiem lub żurek z białą kiełbasą

___________________________________________________________________________________________________

Warianty

wariant I (czas trwania bankietu do 3 godzin)
obiad: zupa + II danie (2 szt. mięsa/os.) + ciasto różne na kloszach
koszt 135 zł /osoba (dodatkowo tort + 14 zł/os.; dodatkowo lody + 14 zł/os.)

wariant II (czas trwania bankietu do 4 godzin)
przystawka przed obiadem (3 rodzaje)
obiad: zupa + II danie (2 szt. mięsa/os.) + ciasto różne na kloszach
tort lub lody
koszt 165 zł / osoba

wariant III (czas trwania do 6 godzin)
obiad: zupa + II danie (2 szt. mięsa/os.) + ciasto różne na kloszach
tort lub lody
zimne zakąski po obiedzie i deserach (6 rodzajów)
koszt 205 zł / osoba
koszt 215 zł / osoba z dodatkowym daniem ciepłym (zupa)

wariant IV ( przyjęcie trwające do 8 godzin)
obiad: zupa + II danie (2 szt. mięsa/os.) + ciasto różne na kloszach
tort i lody
zakąski po obiedzie i deserze (8 rodzajów)
II danie gorące (Strognow z polędwicy wołowej z kluskami półfrancuskimi i sałatką z buraków)
koszt 290 zł / osoba

We wszystkich wariantach: woda z cytryną, soki: pomarańczowy i jabłkowy, kawa z ekspresu i herbata w cenie

Dodatkowo płatne napoje gazowane: Coca-Cola, Fanta, Sprite 10 zł / 0,5l
We wszystkich wariantach możliwość rozszerzenia menu o owoce (patera dla 10 osób koszt 65 zł) / deskę serów (dla 10 osób koszt 150 zł)
Serwis tortu (jeśli tort jest dostarczony od Państwa) +100 zł do całości rachunku
Przedłużenie bankietu o każdą dodatkową godzinę + 250 zł do całości rachunku
Dzieci (3-10 lat) 65% ceny; dzieci (0-3 lat) – płacimy tylko jeśli coś dla nich zamawiamy

Alkohol dodatkowo płatny:
Wódka Wyborowa 65 zł/ 0,5l; Wódka Finlandia 85 zł/0,5l
Wino białe bankietowe Conquesta Chardonnay 60 zł/0,75l
Wino czerwone bankietowe Conquesta Cabernet Sauvignon 60 zł/0,75l
Wino musujące Frederic Chopin 60 zł/0,75l
Wino musujące Mucha Prosecco Treviso 80 zł/0,75l

W wariancie IV możliwość wniesienia własnego alkoholu za dodatkową opłatą 15 zł/os
W pozostałych wariantach nie ma możliwości wniesienia własnego alkoholu