Menu „niecodzienne”

W każdy wtorek i środę zapraszamy na…

Wątrobę cielęcą z cebulką, ziemniaczkami puree i sałatką z buraczków     38 zł

W sobotę i niedzielę zapraszamy na…

Czarninę z łazankami     15 zł
Pieczeń cielęcą w sosie własnym z pampuchami nadziewanymi owocami i kapustą zasmażaną     42 zł
Kaczkę pieczoną podaną z żurawiną i jabłkami z kluskami półfrancuskimi i sałatką z buraczków     42 zł
Poliki wołowe z pampuchą i korzennymi warzywami w ciemnym sosie chrzanowym     40 zł

Przystawki zimne

Tatar wołowy z cebulką, marynowaną papryką i zółtkiem jaja przepiórczego    24 zł
Carpaccio wołowe z kaparami, marynowanym czosnkiem i serem granda padano     30 zł
Łosoś marynowany w soli morskiej, koprze i cytrusach z sosem miodowo gorczycowym     24 zł

Przystawki gorące

Krewetki smażone na maśle z czosnkiem podane na bukiecie sałat z sosem czosnkowym     49 zł

Sałatki

Wiosenna sałatka ze szparagami, rzodkiewką, jajkiem przepiórczym, pomidorkiem i sosem Cezar   32 zł
Sałatka z grillowanym łososiem, cytrusami i pomarańczowym winegret    36 zł

* wszystkie przystawki i sałatki podajemy z grzankami

Zupy

Zupa krem    14 zł
Rosół z wiejskiej kury i kaczki z makaronem lub z kołdunami    14 zł
Pomidorowa ze świeżych pomidorów z makaronem lub ryżem     14 zł
Barszczyk czerwony z pasztecikiem lub z uszkami     14 zł

Makarony

Fettuccine a’le nero smażone na oliwie z oliwek z czosnkiem
świeżą czuszką i krewetkami podane z parmezanem w aromacie świeżych ziół    49 zł

Pierogi

Pierogi na słodko z serem lub jabłkiem    24 zł
Pierogi na słono z mięsem lub ruskie    24 zł

Dania rybne

Stek z polędwicy Strojnika podany na sosie limonkowym z kafirem 
w towarzystwie kapusty pak choi i ryżu jaśminowego     45 zł

Dania mięsne

Kotlet De Volaille z ziemniakami, mizerią lub zestawem surówek     32 zł
Polędwiczka wieprzowa sous vide podana z zielonymi szparagami na sosie ziołowym w asyście ziemniaczków ze skórką     42 zł
Panierowany schab z kością smażony na smalcu podany z ziemniakami z koprem i kapustą zasmażaną     38 zł
Cielęcina duszona z suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym podana z kluskami półfrancuskimi i bukietem sałat z winegret     48 zł
Stek z polędwicy wołowej na sosie pieprzowym z ziołowym masłem z whisky, sałatami i frytkami     55 zł

Dania wegańskie

Falafel z cieciorki i kukurydzy na sosie pomidorowym z cukinią, cebulą, chipsem z jarmużu,
posypany serem wegańskim Prosociano     34 zł

Dla dzieci

Nuggetsy z kurczaka z frytkami i surówką z marchewki     15 zł
Pierogi na słodko faszerowane serem lub jabłkami (5 sztuk)    15 zł

Desery

Beza z kremem kawowym i musem z czarnej porzeczki    18 zł
Lody (3 gałki) z bitą śmietaną i owocami     15 zł

English version is available here: main coursesdesserts and drinks.