Menu restauracyjne

Dania rybne

Halibut na puree z zielonej fasolki z młodymi warzywami     42 zł
i smażonymi na maśle ziemniakami        

Łosoś pieczony podany z sosem pieprzowym na czerwonym ryżu   42 zł
z brokułami blanche

Dania mięsne

Grillowana polędwiczka wieprzowa na zielonych szparagach   37 zł 
z sosem rokpol i ziemniakami opiekanymi    

Duszone policzki wołowe z kaszą gryczaną i warzywami korzeniowymi      36 zł

Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem i papryką na sosie bazyliowym      35 zł  
z kaszą jaglaną i bukietem sałat z pomidorkiem koktajlowym

Przystawki zimne

 Carpaccio z polędwicy wołowej     25 zł
Tradycyjny tatar wołowy z dodatkami     20 zł
Łosoś marynowany w koprze z sosem miodowo-gorczycowym     18 zł
Śledź w śmietanie / oleju     14 zł

Przystawki gorące

 Krewetki smażone podane na bukiecie sałat z bagietką i sosem czosnkowym     49 zł
Kalmary panierowane podane na bukiecie sałat z bagietką i sosem czosnkowym    28 zł

Sałatki

Wiosenna sałatka ze smażonymi na maśle boczniakami i szparagami      27 zł
Sałatka z grillowanym łososiem, cytrusami i pomarańczowym sosem winegret      32 zł
Sałatka z wołowiną, grzybami i pieprzem marynowanym        30 zł

Zupy

Rosół z wiejskiej kury i kaczki z makaronem lub kołdunami      12 zł
Pomidorowa ze świeżych pomidorów z makaronem      12 zł
Barszczyk czerwony z uszkami      14 zł
Krem ze szpinaku z kozim serem i ziołową grzanką      12 zł

Makarony

Fettuccine nero z krewetkami, czosnkiem i świeżymi ziołami       40 zł
Spaghetti z polędwicą wołową, pancettą, kurczakiem, pomidorami i szpinakiem        34 zł
Papardelle z borowikami i polędwiczką wieprzową        32 zł

 

Pierogi

Pierogi z serem lub z jabłkiem (na słodko)     20 zł
Pierogi z kapustą i grzybami     20 zł 
Pierogi z mięsem     20 zł 

Dania mięsne

Kaczka pieczona z jabłkami i sosem żurawinowym     29 zł
Kotlet Devolaille     18 zł

Cielęcina duszona w śmietanowym sosie z suszonymi pomidorami     29 zł
Wątróbka cielęca z cebulką      26 zł
Polędwiczka faszerowana grzybami na sosie borowikowym      26 zł
Schabowy panierowany     20 zł

Sztuka mięsa w sosie chrzanowym      24 zł
Stek z polędwicy wołowej z masłem czosnkowym    45 zł

Pieczeń barania w sosie własnym i żurawiną       29 zł

Dodatki

Ziemniaki z wody lub opiekane     5 zł
Frytki     5 zł
Ryż     5 zł
Kluski kopytka     5 zł
Kluski półfrancuskie     5 zł
Kasza jaglana     5 zł
Kasza gryczana     5 zł

Kapusta zasmażana     7 zł
Buraczki zasmażane     7 zł
Warzywa gotowane     8 zł
Szpinak zasmażany z czosnkiem     7 zł
Zestaw surówek     7 zł
Bukiet sałat z sosem winegret     7 zł
Mizeria     7 zł 

Desery

Fondant czekoladowy z gałką lodów śmietanowych i musem malinowym      16 zł
Lody chałwowe ze słonym karmelem i musami owocowymi     15 zł
Beza z kremem kawowym i kwaśnym musem porzeczkowym     15 zł
Deser lodowy (3 gałki lodów, owoce, bita śmietana)     14 zł