Zupy

Rosół z makaronem
Bulion z kołdunami
Barszczyk czerwony z uszkami
Krem z warzyw sezonowych

Mięsa obiadowe: (wybieramy 2-3 rodzaje)

Drób
Kaczka faszerowana na sosie żurawinowym z jabłkami
Kotlet devolaille z piersi kurczaka
Filet z kurczaka w otulinie z boczku nadziewany szpinakiem i warzywami na sosie bazyliowym

Wieprzowina
Polędwiczka nadziewana grzybami na sosie borowikowym
Karczek pieczony w sosie własnym
Brizol ze schabu z pieczarkami

Wołowina
Duszone policzki wołowe pod sosem chrzanowym
Bitki wołowe w sosie własnym

Ryby:
Łosoś na sosie limonkowym

Dodatki do mięs
Wybieramy dwa rodzaje: Ziemniaki z wody, ziemniaki opiekane, frytki, kluski półfrancuskie
Wybieramy dwa rodzaje: Surówki (dwa rodzaje, np. z młodej białej kapusty i z marchewki),warzywa gotowane, kapusta zasmażana

Desery:

Waniliowe torciki lodowe
Patera ciast (4 rodzaje)
Tort śmietanowy z malinami lub cherry

Zimne zakąski

Rybne:
Śledzie w oleju
Śledź w śmietanie
Półmisek ryb: łosoś marynowany w koprze z sosem miodowo-gorczycowym, sum wędzony, pstrąg marynowany

Mięsne:
Befsztyk tatarski
Pasztet z sosem tatarskim
Roladki mięsne różne: schab ze śliwką, galantyna z kurczaka, roladka wieprzowa,

Sałatki:
Sałatka z rukoli z serem pleśniowym, orzechami i sosem balsamicznym
Sałatka ze świeżego szpinaku z kozim serem i boczkiem
Sałatka z kurczakiem, orzechami i ananasem
Sałatka jarzynowa garnirowana

Dodatki:
Ogórek kiszony, chrzan , masło, pieczywo różne

Dania ciepłe w trakcie bankietu:

Barszczyk z pasztecikiem
Żurek z białą kiełbasą
Flaczki wołowe

___________________________________________________________________________________________________

wariant I (czas trwania bankietu do 3 godzin)
obiad: zupa + II danie (2 szt. mięsa/os.) + ciasto różne na kloszach
koszt 90 zł /osoba (dodatkowo tort + 10 zł/os.; dodatkowo lody + 12 zł/os.)

wariant II (czas trwania bankietu do 4 godzin)
przystawka przed obiadem (4 rodzaje)
obiad: zupa + II danie (2 szt. mięsa/os.) + ciasto różne na kloszach
tort lub lody
koszt 125 zł / osoba

wariant III (czas trwania do 6 godzin)
obiad: zupa + II danie (2 szt. mięsa/os.) + ciasto różne na kloszach
tort lub lody
zakąski po obiedzie i deserach (6 rodzajów)
koszt 150 zł / osoba
koszt 165 zł / osoba z dodatkowym daniem ciepłym (zupa)

wariant IV ( przyjęcie trwające do 8 godzin)
obiad: zupa + II danie (2 szt. mięsa /os.) + ciasto różne na kloszach
tort i lody
zakąski po obiedzie i deserze (8 rodzajów)
II danie gorące (1 szt. mięsa /os. + dodatki)
koszt 200 zł / osoba

We wszystkich wariantach: woda z cytryną, soki: pomarańczowy i jabłkowy, kawa z ekspresu i herbata w cenie.
Dodatkowo płatne napoje gazowane: Coca-Cola, Fanta, Sprite 8 zł / 0,5l
We wszystkich wariantach możliwość rozszerzenia deserów o owoce (patera dla 10 osób koszt 55 zł)

Alkohol dodatkowo płatny:
Wódka Wyborowa 50 zł/ 0,5l; Wódka Finlandia 60 zł/0,5l;
Wino białe bankietowe 50 zł/0,75l.;
Wino czerwone bankietowe 50 zł/0,75l.;
Wino musujące Prosecco 60 zł/0,75l.

Jeżeli macie Państwo życzenie wniesienia swojego alkoholu (wino / wódka), pobieramy opłatę 10 zł za osobę.