Menu bankietowe

Zupy

Rosół z makaronem
Bulion z kołdunami
Czernina z łazankami
Rosół po żydowsku
Krem z brokułów, z pomidorów z mozzarellą lub ziemniaczany z bekonowym chipsem

Mięsa obiadowe: (wybieramy 2-3 rodzaje)

Drób
Pieczona kaczka w sosie żurawinowym z jabłkami
Kotlet devolaille z piersi kurczaka
Eskalopki z kurczaka panierowane w parmezanie
Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem na sosie bazyliowym

Wieprzowina
Polędwiczka wieprzowa nadziewana borowikami na sosie grzybowym
Polędwiczka wieprzowa na puree selerowym z czerwoną cebulką i sosem porto
Karczek pieczony w sosie kurkowym lub grzybowym
Brizol ze schabu z pieczarkami

Cielęcina
Pieczeń cielęca w sosie własnym

Wołowina
Sztuka mięsa pod sosem chrzanowym
Zrazy wołowe

Baranina
Pieczeń barania w sosie własnym

Ryby:

Pstrąg zmożony w ziołowej panierce z pomarańczowym sosem

Dodatki do mięs:

Wybieramy dwa rodzaje: ziemniaki z wody, ziemniaki opiekane, frytki, kluski półfrancuskie, kluski kopytka,
Wybieramy dwa rodzaje: surówki, sałata z sosem winegret, warzywa gotowane, kapusta zasmażana, buraczki zasmażane

Desery

Lody gałkowane z owocami i bitą śmietaną lub waniliowe torciki lodowe

Ciasta:

Sernik, ciasteczka kruche z kremem, babeczki z budyniem, szarlotka,
ciasto z bezą i orzechami, ciasto sezonowe

Tort:

śmietanowy z malinami lub cherry

Zimne przystawki

Rybne:
Śledzie w oleju lub śledź w śmietanie
Półmisek ryb: łosoś marynowany w koprze z sosem miodowo-gorczycowym, sum wędzony, pstrąg marynowany

Mięsne:
Befsztyk tatarski
Pasztet z żórawiną
Półmisek roladek mięsnych różnych: schab ze śliwką, galantyna z kurczaka, kaczka faszerowana
Galaretki cielęce

Sałatki:
Sałatka z rukoli z serem pleśniowym, orzechami i sosem balsamicznym
Sałatka ze świeżego szpinaku z kozim serem i boczkiem
Sałatka z brokułem, migdałami, serem fetą i jogurtowym dresingiem
Sałatka z kurczakiem, orzechami i ananasem
Sałatka jarzynowa garnirowana

Dodatki: ogórek kiszony, chrzan , masło, pieczywo różne

Dania ciepłe w trakcie bankietu:
Barszczyk z pasztecikiem
Żurek z białą kiełbasą
Flaczki z gęsich żołądków
Flaczki wołowe

___________________________________________________________________________________________________

wariant I (czas trwania bankietu do 3 godzin)
obiad: zupa + II danie (2 szt. mięsa /os.) + ciasto różne na kloszach
koszt 85 zł /osoba (dodatkowo tort + 7 zł/os., dodatkowo lody + 10 zł/os.)

wariant II (czas trwania bankietu do 4 godzin)
przystawka przed obiadem (4 rodzaje)
obiad: zupa + II danie (2 szt. mięsa /os.) + ciasto różne na kloszach
tort lub lody
koszt 120 zł /osoba

wariant III (czas trwania do 6 godzin)
obiad: zupa + II danie (2 szt. mięsa /os.) + ciasto różne na kloszach
tort lub lody
zakąski po obiedzie i deserach (7 rodzajów)
koszt 140 zł / osoba
koszt 150 zł / osoba (z dodatkowym daniem ciepłym)

wariant IV (czas trwania powyżej 6 godzin)
obiad: zupa + II danie (2 szt. mięsa /os.) + ciasto różne na kloszach
tort i lody
zakąski po obiedzie i deserze (7 rodzajów)
dodatkowe dwa danie ciepłe
koszt 170 zł / osoba

We wszystkich wariantach: napoje zimne (woda mineralna, soki: pomarańczowy i jabłkowy, napoje Coca-cola, Fanta, Sprite) kawa z ekspresu i herbata w cenie.

We wszystkich wariantach możliwość rozszerzenia deserów o owoce (patera dla 10 osób  koszt 50 zł).

Alkohol dodatkowo płatny: 50 zł/ 0,5l Wyborowej; 60 zł/0,5l Finlandii; Wino białe Temptation (Chile) 40 zł/0,75l; Wino czerwone Chianti Gonfalone (Włoskie) 45 zł/0,75l.

Przy bankiecie powyżej 20 os. otrzymujecie Państwo rabat 10% na alkohol (wódka, wino).

Jeśli macie Państwo życzenie wniesienia swojego alkoholu pobieramy opłatę 10 zł/ za osobę.

*Pobierz menu w wersji do druku